“HET VROUWELIJK VERZET™” - blog

FIETSVRIENDINNEN SAARTJE VANDENDRIESSCHE & KRISTIEN LAEVEREN

woensdag 28 september 2011

Kristien: mijn eerste fiets op maat

Al jaren droomde ik van mijn eigen koersfiets. Maar bij gebrek aan fietsvriend(inn)en vond ik de drempel toch altijd een beetje hoog. Ook het prijskaartje schrok me wel wat af. Gemotiveerd door Jan, een goede fietsvriend, besloot ik er toch voor te gaan. Door mijn Limburgse roots wilde ik absoluut een Ridley hebben, een Limburgs merk. Liefst een mooi model met coole kleuren. De rest kon me eigenlijk weinig schelen. Op het internet zocht ik de dichtstbijzijnde Ridley-verdeler in de buurt van Meise, waar ik toen woonde. En zo ging ik samen met Jan naar De Fietser in Opwijk. Sindsdien ben ik er een trouwe klant. Ik kon niet beter terechtgekomen zijn: Wim en Isabelle, de eigenaars, zijn heel gepassioneerd met fietsen bezig. Ze hebben al heel wat van de wereld op hun fiets afgereisd. Als vrouw begreep Isabelle mijn specifieke noden. Ze stelde me de juiste vragen en hielp me samen met Jan door heel die resem vragen en beslissingen. Ik werd er ook opgemeten met behulp van een vreemd toestel. Binnenbeenlengte, bovenlichaam, schouders, armen, handen en voeten… Ik werd volledig in kaart gebracht.

Jammer genoeg kreeg ik mijn fiets nog niet direct mee. Sommige stukjes moesten nog besteld worden. En maar liefst meer dan 70 onderdeeltjes werden in elkaar gepuzzeld om mijn Ridley beter aan mijn figuur aan te passen. Een dikke twee weken later mocht ik mijn fiets eindelijk gaan afhalen. Na een kort proefritje werd er nog wat gesleuteld en ik kon op weg. Enkele weken later passeerde ik nog eens voor de finale montage. Ondanks het feit dat het een basismodel is, voel ik me nog altijd prima op die fiets. En ja, natuurlijk voel ik dat ik leef na de meer uitdagende tochten en bergjes. Maar dat heeft nog altijd meer met mijn conditie dan met de afstelling van mijn fiets te maken, vrees ik…

1 opmerking:

  1. Voor de aankoop voor m'n Specialized ruby elite ben ik volledig opgemeten geweest met de computer. En dat voel je enorm, ik heb nergens geen pijn meer, vroeger had ik altijd kniepijn !

    BeantwoordenVerwijderen

Door hier te reageren, geeft u ook toestemming om deze reactie te gebruiken in ons toekomstig boek.