“HET VROUWELIJK VERZET™” - blog

FIETSVRIENDINNEN SAARTJE VANDENDRIESSCHE & KRISTIEN LAEVEREN

vrijdag 2 september 2011

Hulpmiddelen om je ideale fietsroute samen te stellen

Een ideale fietsroute samenstellen is niet altijd even evident. Gelukkig zijn er enkele sites, zowel voor in de Benelux als Europa, die je goed op weg helpen. Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje.

BENELUX
1.www.fietsnet.be of http://fietsknooppunt.routeplanner.nl/html/Falk/:
Op deze sites kan je gemakkelijk een route in Belgiƫ, Nederland en/of Duitsland plannen via het knooppuntennetwerk. Het zijn heel gebruiksvriendelijke systemen waar je je startpunt en eindpunt aanduidt. Je route wordt dan automatisch gepland. Je kan de wegbeschrijving en het plannetje dan printen, de nummers noteren (voor je bikepointer) of de route exporteren naar je GPS.

2.www.fietsroute.org:
Hier vind je een beschrijving van heel uiteenlopende bewegwijzerde (thema)fietsroutes in Vlaanderen. De fietsroutes zijn ingedeeld per gemeente of per route. Bij de meeste routes vind je een plannetje, een beschrijving en praktische informatie rond bewegwijzering, veiligheid, vertrekpunten, fietsverhuur, staat van de weg, eten en drinken, … Verder vind je er GPSroutes, informatie over het opladen van je elektrische fiets, routes in Europa, enz. Een heel praktische site!

3.www.vlaanderen-fietsland.be:
Een praktisch overzicht van de talrijke uitgestippelde fietsroutes in Vlaanderen. Als je je registreert op de site, kan je de routes ook downloaden op je GPS. Je vind er ook een overzicht van fietsvriendelijke Bed&Breakfasts en hotels.

4.www.fietspad.nl:
Op deze site vind je honderden mooie fietsroutes in Nederland en buurlanden, op kaart of om te downloaden op je GPS.

5.www.fietsen-123.be of www.fietsen-123.nl:
Praktische site om routes te plannen of om inspiratie op te doen rond themaroutes of events van het moment. Je vindt hier ook leuke tips en nieuwtjes rond fietsen, een agenda, …

6.www.fietsersbond.nl/op-fiets/fietsroute-planner:
Op de site van de Nederlandse fietsersbond kan je 2 soorten plannen maken. Je hebt de Fietsknooppuntenplanner met routes via de knooppunten en het netwerk van de Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Je krijgt hier dan een overzicht van de nummers. Je kan ook een plan maken dat van deur tot deur gaat met routes over alle wegen. Bij deze routes krijg je de straatnamen. Je kan hier opteren voor de kortste route, speciale racefietsroutes, autoluwe routes of natuurroutes. Ook hier kan je met plannetjes of je GPS werken.

EUROPA EN DE WERELD

7.www.fietsrouteplanner.eu:
Wil je een lange afstandsfietstocht maken door Europa? Op deze website vind je de nodige informatie. Je kan je route plannen of op zoek gaan naar plaatselijke fietsbegeleiding. Op http://www.cyclingeurope.nl vind je dan weer een beschrijving van lange routes vanuit Amsterdam naar enkele mooie West- en MiddenEuropese bestemmingen. Je kan de tracks downloaden op je GPS.

8.www.routeyou.com:
Dit is zowat de bekendste site om wereldwijd fiets, wandel- en motorroutes te plannen, delen of opzoeken. Je hebt verschillende systemen om je route te maken, afhankelijk van waar en hoe je wil plannen, of zelfs rond welk thema je route moet gaan. Je vindt er ook een overzicht van events en nieuwe routes.

9.http://fietsroutes.jouwpagina.nl:
Op deze pagina vind je links naar alle mogelijke fietsroutes in ruim 40 landen of per continent. Een ideale vertrekbasis om je pad te effenen of je te laten inspireren.

Algemene tip:
De originele routeplanners zijn ontworpen voor auto’s. Ze maken dus plannen via autostrades en fietsonvriendelijke wegen. Maar steeds meer krijg je fietsopties hebben. Bij Google Maps kan je al ingeven dat je te voet wil. Die routes zijn al iets fietsvriendelijker. Bij andere routeplanners, zoals Mappy, ViaMichelin of Routenet kan je aanduiden dat je wegen voor de fiets zoekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Door hier te reageren, geeft u ook toestemming om deze reactie te gebruiken in ons toekomstig boek.